szerző:
MTI

Lelassult a közlekedés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a délután kezdődött havazás miatt. Borsodban már nem esik a hó, de éjszaka a lefagyások okozhatnak gondot. Debrecenben is esett némi hó.

Szabolcs megyében kora délután kezdett el havazni, a megyeszékhely környékén péntek estig néhány centiméter hullott le. A főutak és az autópályák latyakosak, vizesek, de jól járhatóak, a forgalom azonban kissé lelassult Nyíregyházán és környékén – így tapasztalta az MTI tudósítója.

A katasztrófavédelem szerint délután öt óráig két baleset történt a megyei útjain: Baktalórántházánál egy román mikrobusz borult fel, Tiszabercel és Gávavencsellő között pedig egy autó borult az árokba. Egyik balesetben sem sérült meg senki.

Borsod megyében délelőttől már nem esik a hó, az enyhébb időjárásnak köszönhetően mindenhol olvad, az esti, éjszakai órákban inkább a lefagyások okozhatnak gondot az autósoknak, de a közútkezelő társaság munkagépei folyamatosan dolgoznak – mondta a közútkezelő ügyeletese.

Havazott Lillafüreden is
©

A megyében péntekre virradóra, illetve a reggeli órákra helyenként öt-nyolc centiméter vastagságú hó esett, de az edelényi, putnoki térségben nyolc-tíz centimétert is mértek. Több baleset is történt, ezek közül a legsúlyosabb a 3-as fő úton Garadna település közelében, ahol öten sérültek meg, amikor összeütközött két kamion és egy kisbusz.

Bánkút síklubjának honlapján azt írják, hogy szombaton elindítják a szánkópályán található E és L jelű felvonókat, illetve a D jelű felvonót is. Bánkúton 13 centiméternyi hó esett pénteken.

Debrecenben délután sűrű hószállingózás volt.

Debreceni havazás
©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!