szerző:
hvg.hu

Kimondottan hideg, szeles, ám országszerte napsütéses időre lehet számítani.

Hétfőn nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, országszerte mindenütt kisüt a nap, és legfeljebb gomolyfelhők képződnek – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Legtovább a Tiszántúlon várható összefüggő felhőtakaró, ott hajnalban néhol még hószállingózás is lehet, később csapadék már nem várható. Az északi, északkeleti szelet a Zempléni-hegység környékén, a Tiszántúlon és az Alpokalján helyenként erős lökések kísérik, a középső országrész ígérkezik legkevésbé szelesnek.

Északkeleten a havas tájakon a szél hordhatja a havat. A légmozgás tartós mérséklődésére délutántól számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és +1 fok között valószínű. Késő estére -7, -2 fokra hűl le a levegő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!