szerző:
met.hu

Nem várható jelentős változás az időjárásban a hét hátralévő részében. A nagyon hideg éjszakák után pár fokkal 0 fok fölé emelkedik napközben a hőmérséklet. Kisebb havazás előfordulhat ugyan, de az ország nagy részén száraz idő ígérkezik a következő napokban is.

Szerdán változóan felhős idő várható. Északon, északkeleten helyenként hószállingózás, gyenge havazás is lehet. A szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet fagypont körül valószínű.

Csütörtök reggel és délelőtt szórványosan valószínű hózápor, kisebb havazás, később már nem várható csapadék. Északkeleten mérsékelt marad a szél, másutt viszont erőre kap. A hajnali -4, -9 fokról +2, -4 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül, és a szél sem lesz erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -3 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a szombat hajnal nagyon hűvösnek ígérkezik, egyes helyeken akár -17 fokig is lehűlhet a levegő. Szombat napközben a Tiszántúlon napos idő valószínű, a Dunántúlon pedig délutántól kisebb havazás. Vasárnap ugyancsak a Dunántúlon fordulhat elő havazás, máshol száraz idő várható.

©