szerző:
hvg.hu

Éjjel gyenge hidegfront érkezik, főként a Dunántúli-, és az Északi-középhegységben, valamint az Alföldön hullhat 5-7 centi hó.

Csütörtökre virradóra észak, északnyugat felől egy gyenge hidegfront éri el térségünket, melynek felhőzetéből főként a Dunántúl északi felén, az Északi-középhegység térségében és az Alföldön számíthatunk havazásra - jelenti az Időkép.

A legfrissebb számítások szerint a Dunántúli-középhegységben, a Börzsönyben és a Tiszántúl déli felén akár 5 centiméternyi friss hó is hullhat.

©

Napközben aztán ez a csapadékzóna kelet, délkelet felé távozik, felszakadozik a felhőzet, délután a keleti, délkeleti tájakon is eláll a hóesés. A középső megyékben és a Dunántúlon többfelé feltámad az északnyugati szél, az erősebb széllökések a Dunántúli-középhegyégben hóátfúvást is eredményezhetnek.

Pénteken napos, csendes, téli időre van kilátás, és kezdetben szombaton is sok lesz a napsütés, majd napközben nyugat felől ismét nedvesebb levegő áramlik fölénk. Ennek köszönhetően egyre több felhő érkezik, és délutántól egyre többfelé számíthatunk ismét hószállingózásra, havazásra. Ebből a csapadékzónából elsősorban a Dunántúl északi felén hullhat akár 5-7 centi friss hó.

A reggelek meglehetősen hidegek lesznek, többfelé -10 fok köré, kevéssel -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, sőt a mélyebben fekvő, derült, szélcsendes, hófödte tájakon nem lesz ritka a -15, -16 fok sem.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!