szerző:
hvg.hu

Kemény fagyokra lehet számítani a hétvégén több helyen, a hóval fedett északi, északkeleti területeken szombat hajnalban -15 és -17 fok is lehet.

Csütörtök reggeltől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, legkorábban az északi országrészben, majd még délelőtt a Dunántúlon is többfelé kisüt a nap – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Délután az ország nagy részén már kevés lesz a felhő, főként az Alföld középső és keleti, délkeleti felén, valamint néhol az Észak-Dunántúlon azonban felhős területek is lehetnek. A déli órákig szórványosan, legkisebb eséllyel délnyugaton valószínű gyenge havazás, hózápor, később már csak néhol, elsősorban délkeleten lehet jelentéktelen csapadék.

A sokfelé élénk északnyugati szelet a Dunántúlon, és a középső országrészben néhol erős lökés kíséri. A szél egy-két helyen átmenetileg hordhatja a havat. A hőmérséklet délután -3 és +3 fok között várható. Késő estére -2 és -8 fok közé hűl le a levegő.

©

Pénteken sok napsütésre van kilátás, legfeljebb a keleti országrészben lehetnek kissé felhősebb körzetek – tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál. Hajnalban ismét lehetnek keményebb fagyok, a havas tájakon akár -10 foknál is hidegebb lehet.

Szombaton a kezdeti napos időt követően nyugat felől megnövekszik a felhőzet, estefelé a Dunántúl nyugati felén kisebb havazás is kialakulhat. Marad a hideg, téli idő, hajnalban a derült, szélcsendes, hófödte északi, északkeleti tájakon -15, -17 fok is lehet.

A hétvégén a magasban már enyhébb légtömegek áramlanak fölénk, vasárnap kezdetben még többfelé várható csapadék. A jövő hét elején már enyhébb nappalok jöhetnek, 0-6 fok közötti csúcsokkal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!