szerző:
hvg.hu

Az ország nyugati felében a várható hó, a keleti részében pedig a -15 fokos extrém hideg miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Szombatra virradó éjszaka az Északi-középhegység térségében – főként a völgyekben –, valamint a Tiszántúlon több helyen is -15 fok köré csökken a hőmérséklet. Helyenként a keleti országrészben sűrű, zúzmarás köd is képződik – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat délelőtt nyugat, északnyugat felől havazás kezdődik, mely késő délutántól, kora estétől érheti el a Duna vonalát. Északnyugaton, elsősorban a Kisalföld térségében akár 6-10 cm hó is hullhat, de a Dunántúl döntő részén pár cm-nél nem várható nagyobb mennyiség. A Duna–Tisza közén inkább csak lepelnyi hó valószínű az esti, késő esti órákban.

Az extrém hideg miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, a havazás miatt pedig ugyancsak citromsárga figyelmeztetés van érvényben szombat éjfélig Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!