szerző:
hvg.hu

Pénteken szinte zavartalan napsütés lesz a Dunántúlon, a felhők a keleti tájakon zavarhatnak be. Mindeközben igen hideg lesz, éjszaka akár mínusz 15 fok is lehet, de nappal sem sok helyen kúszik 0 fok fölé a hőmérők higanyszála. Szombat délelőtt északnyugat felől intenzív havazás kezdődik.

Pénteken a Dunántúlon túlnyomóan derült időre, keleten időnként megnövekvő gomolyfelhőzetre számíthatunk, emellett mindenütt több órára kisüt a nap. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között alakul, ennél hidegebb a hóval borított területeken valószínű, ahol akár -15 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között várható.

©

Szombat napközben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a keleti határ mentén egész nap napos maradhat az idő. Késő délelőtt északnyugaton havazás kezdődik, amely estére eléri a középső országrészt is. 10 centiméter hó hullhat a legcsapadékosabb tájakom, de északnyugaton, a Duna mentén ennél kicsit több is eshet.

A déli szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban általában -8 és -13 fok között alakul a hőmérséklet, de a keleti, hóval borított területeken ennél hidegebb lesz. Kora délutánra 0 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap is marad a jobbára erősen felhős idő, csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Szórványosan valószínű hószállingózás, kisebb havazás. Többnyire gyenge marad a légmozgás. Hajnalban többnyire -3 és -9 fok várható, de keleten ennél több fokkal hidegebb is lehet. Délutánra északkeleten -2, nyugaton +4, +5 fok köré melegszik fel a levegő.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!