szerző:
hvg.hu

Az előrejelzések szerint nagy mennyiségű hó hullhat 24 óra alatt az Egyesült Államok keleti részén. Az itt élőket arra figyelmeztették, hogy brutális szél fújhat, és a hóvihar megbéníthatja a környék közlekedését. Az emberek próbálnak felkészülni, fogynak a boltokban a hólapátok és a síkosságmentesítő anyagok.

Valószínűleg nem egy mezei hóviharral kell szembenézniük a keletieknek: lehet, hogy megközelíti majd az eddigi legnagyobbakat, már ami a hó mennyiségét illeti. Washingtonban, Philadelphiában és New Yorkban is különösen nagy mennyiségű hó hullhat 24 óra alatt.

Az extrém idő összesen 75 millió embert érinthet.

Összesen öt állam lakóit figyelmeztették heves hóviharra. Helyi idő szerint csütörtök este bejelentették, hogy az érintett helyeken péntek délben bezárnak a hivatalok – derül ki az AP jelentéséből.

A CNN szerint Washingtonban megdőlhet az 1922-es hórekord: akkor annyi hullott, hogy a hó súlyától beszakadt az egyik színház teteje, és száz ember a romok alatt halt meg.

A brit The Daily Mail oldalán láthat fotókat az üzletben sorban álló emberekről és a sok helyen már kiürült polcokról.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!