szerző:
met.hu

Némi enyhülés várható ezen a héten az időjárásban. Hétfőn és kedden havas eső, eső még előfordulhat, de utána száraz idő ígérkezik. Az éjszakák sem lesznek annyira hidegek, mint az előző napokban voltak. A hét második felétől a 10 fokot is elérheti már a csúcshőmérséklet.

Hétfőn borult időre számíthatunk, reggeltől egyre többfelé várható ismét csapadék: az Észak- és Közép-Dunántúlon eső, a középső országrészben eső, ónos eső, míg az ország keleti harmadán hó, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon és az Alföldön helyenként megélénkülhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

Kedden is többnyire erősen felhős időre van kilátás, délelőtt néhol tartósan megmaradó köddel. Az ország északkeleti harmadán gyenge eső, hajnalban ónos eső is lehet. A hajnali +1, -5 fok után napközben 1, 6 fok valószínű.

Szerdán ugyancsak felhős, párás, néhol ködös idő várható erős széllel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében egyre többfelé süthet ki a nap, bár tartósan ködös területek is lesznek. Egy kicsit emelkedik a hőmérséklet, 5 és 10 fok között alakul majd a nappali csúcs.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!