szerző:
hvg.hu

Elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki Budapestre és több más hazai régióra is az ónos eső miatt.

A fővárosra és több északi és délkelet-magyarországi régióra is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Azt közölték, hogy a hétfő reggel Nyugat-Dunántúlra érkezett csapadékzóna estére helyeződik a délkeleti országrész fölé. Közben sokfelé okoz majd esőt vagy ónos esőt, északkeleten pedig havazást.

©

Kedd éjfélig a Dunántúlnak inkább már csak a keleti részén lehet délig ónos esőre, lefagyásra számítani. A középső országrészben vegyes halmazállapotú csapadék valószínű estig, a fővárostól északra eleinte hó, majd inkább ónos eső, délre kezdetben ónos eső, majd eső. Az északkeleti megyékben néhány centiméternyi friss hó hullhat, míg délkeleten – ahová csak délután érkezik a csapadék – többnyire gyenge ónos esőre vagy esőre kell készülni.

Ráadásul köd is nehezítheti majd a közlekedést, az OMSZ szerint keddre virradó éjjel sokfelé rosszak lesznek a látási viszonyok, de nagy kiterjedésű, sűrű köd kialakulásának a középső országrészben van a legnagyobb esélye, ami akár a nappali órákban is megmaradhat.