szerző:
hvg.hu

A Dunától keletre borult, többfelé tartósan párás, ködös időre számíthatunk szinte egész nap, a Dunántúlon süthet csak ki a nap pár órára. Északkeleten kisebb eső, a határvidéken esetleg ónos eső is lehet délután.

Kedd hajnalban, kora reggel a Dunántúlon átmenetileg nagyobb területen is csökkenhet a felhőzet, egyes helyeken kora délutánig néhány órára a nap is kisüthet. A ködfoltok ebben a térségben napközben megszűnnek, csak helyenként marad párás a levegő – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Dunától keletre azonban erősen felhős, vagy borult, többfelé tartósan párás, ködös időre számíthatunk szinte egész nap. Északkeleten kisebb eső, a határvidéken esetleg ónos eső is lehet délután, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge marad a légmozgás, hajnalig a Dunántúl magasabb részein megélénkülhet az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1 fok között alakul, de a Dunántúl magasabb részein ennél enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre általában -1 és +6, a Dunántúlon 6 és 13 fok között valószínű.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!