szerző:
MTI

Szerdán már egy fővárosi mérőponton sem érte el a szállópor-szennyezettség a tájékoztatási szintet. Ez nem jelenti azt, hogy a levegő ma már kifejezetten egészséges lenne: hat helyen még mindig meghaladja a szennyezés az egészségügyi határértéket.

Tarlós István főpolgármester elrendelte Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatának feloldását, miután szerdán a szálló por szintje már egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtök hajnalban.

Tarlós István hétfő hajnalban rendelte el a levegő magas szállópor-tartalma miatt Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

©

A szerdai mérési eredmények alapján azonban már nem indokolt a szmogriadó enyhébb fokozatának fenntartása. Öt esetben a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték között volt, hat mérőponton pedig az egészségügyi határértéket sem érte el a légszennyezés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzése szerint ráadásul a köd által biztosított lassú kimosódás miatt a levegő minősége ismételten kissé tovább javulhat.