szerző:
hvg.hu

A tél átmenetileg az ország északkeleti részére szorul vissza, a többi területen napközben 9-15 fok és napsütés várható csütörtökön. Számottevő csapadék sehol sem lesz.

A nyugatról áramló enyhe levegő hatása egyre inkább a talajközelben is érvényesül: csütörtökön a hőmérséklet  több helyen akár 10 fokkal is a sokéves átlag felett alakulhat – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Európában csupán a szárazföld keleti területein van zord tél, nyugaton lényegesen enyhébb az idő. Bár csütörtökön a déli órákban hazánkhoz is közelebb húzódik egy északi frontzóna, még igen enyhe levegő áramlik térségünk fölé, amely a megélénkülő délnyugati széllel az ilyenkor megszokottnál enyhébb időt eredményez.

Ennek megfelelően csütörtökön a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15, a tartósan borult, ködös tájakon 3 és 8 fok között valószínű

Az ország nagyobb részén a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, az Északi-középhegység tágabb környezetében, illetve a Tiszántúl északkeleti részén viszont továbbra is borult, párás, néhol ködös időre számíthatunk.

Számottevő csapadék sehol sem lesz, a ködös területeken fordulhat elő szitálás. Többfelé megélénkül a délnyugati szél.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!