szerző:
hvg.hu

Borús, eleinte esős napunk lesz hétfőn, de februártól merőben szokatlan módon plusz tíz fok fölött garázdálkodik majd a hőmérő higanyszála - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Borult idővel indul a nap, majd lassanként elvékonyodik a felhőzet, sőt a Dunántúlon délután már határozott felhőzetcsökkenés várható. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb helyen eshet az eső. A délnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon délután erős széllökések is lehetnek.

A csúcshőmérséklet általában 6 és 13 fok között valószínű, de Borsod egyes részein ennél kissé hidegebb, míg a naposabb Nyugat-Dunántúlon és a Dráva-melléken 14, 17 fok is lehet. Ugyanakkor a főváros tágabb környezetében több helyen kora estére még néhány fokot emelkedik a hőmérséklet, errefelé ekkor lesz a legenyhébb idő. Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!