szerző:
hvg.hu

Kedden 10-17 fok lehet a legmagasabb nappali hőmérséklet, tehát van rá esély, hogy megdől az 1944-ben ezen a napon mért rekord. Már csak az a kérdés, hogy rávetül-e a medve árnyéka a rekordra vagy sem.

Kedden sok lesz felettünk a felhő, de csapadékra nem kell számítani, és a hőmérséklet az ország nagy részén több fokkal a sokévi átlag fölött alakul – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A magasban továbbra is igen erős térségünkben a nyugatias áramlás, ezt a helyzetet a szaknyelv zonalitásnak nevezi.

A fölöttünk lévő szokatlanul enyhe levegőben ​(amelynek hőmérsékletét a meleg bukószél helyenként még tovább növeli)​ kedden egy ​7​2 éves napi maximumrekord (16,8 fok, Szombathely, 1944) megdőlésére is van több-kevesebb esély. Kedden 10-17 fok is lehet a legmagasabb hőmérséklet.

Már csak az a kérdés, hogy rávetül-e a medve árnyéka a rekordra vagy sem – írták, mert kedden a barlangjából előbújó medve akár meg is láthatja az árnyékát és visszamehet a barlangjába, ami a népi hagyomány szerint azt jelenti, tovább tarthat még a tél.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!