szerző:
hvg.hu

Hózivatar alakult ki szerda délután Nagykanizsa környékén, ahol dörgött és villámlott is – jelentette az Idokep.hu meteorológiai portál.

Megdörrent az ég a szakadó hóesésben szerda délután 6 óra előtt néhány perccel Zala megyében, majd később a Bakonyban is – közölte az Idokep.hu, amely szerint hózivatar csapott le Nagykanizsa környékén, ahol négy villámot is észleltek.

©

A hidegfront megérkezése után Eplényben 20 perc alatt 6 fokos lehűlést mértek, a csapadék pedig először a Kőszegi-hegységben, majd a Bakonyban, valamint Zala és Vas megye egyes területein is hóba váltott.

Zalaegerszegen az intenzív havazás következtében a hó meg is maradt helyenként a fűben, pedig pár órával azelőtt még majdnem 10 fok volt a városban. A mátraszentistváni sípark webkamerája is sűrű hóesést vett fel, este úgy tűnt, ott meg is maradt a hó.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!