szerző:
hvg.hu

Megdőlt a február 2-i minimum-hőmérsékleti rekord: Pécsen csak 8,9 Celsius-fokig hűlt vissza kedden a levegő, ez több, mint a Budapesten 1944-ben mért rekordérték.

Az évszakhoz képest enyhe időre ébredtünk kedden, több helyen is megdőlt a napi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord – tudósít az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos mérései szerint kedd hajnalban Tevelen és Pécs Árpádtetőn is megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord. Előbbi helyen 8,8°C-ig, utóbbi mérőállomáson pedig 8,9°C-ig csökkent mindössze a hőmérséklet, így a korábbi 8,6°C-os rekordot (Budapest belterület, 1944.) két település is megdöntötte.

A keddi napra vonatkozó melegrekord is veszélybe kerülhetett volna – melyet szintén 1944-ben regisztráltak Szombathelyen, akkor 16,8°C-ig emelkedett a hőmérő higanyszála –, azonban ez a rekorddöntés elmaradt.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!