szerző:
hvg.hu

Nemcsak a sárgával jelzett megyékben, hanem országszerte várható csapadék, az esőzóna kora délelőttől nyugat felől terjed az ország többi részére. Este a dunántúli hegyekben hó is eshet. Továbbra is jóval melegebb lesz, mint ilyenkor megszoktuk.

Egy nap alatt több mint két centi eső eshet szerdán Délnyugat-Magyarországon, emiatt öt megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

©

Nemcsak a sárgával jelzett megyékben, hanem országszerte várható csapadék, az esőzóna kora délelőttől nyugat felől terjed az ország többi részére.

Estétől főként a Dunántúlon és a Duna mentén a csapadék átválthat havas esőre, elsősorban a Bakonyban és a Mecsekben hóra.

Az északnyugatira forduló szél délutántól megerősödik, sőt egy-egy viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, délen lesz a legmelegebb.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!