szerző:
met.hu

Egy picit még az előző napoknál is enyhébb lesz az időjárás hétvégén az évszakhoz képest. Péntek délután megszűnik az eső, és szombaton már mindenhol kisüt a nap. 12, 15 fokig emelkedik napközben a hőmérséklet hétvégén, de sokfelé az erős szél miatt ennél hidegebb lesz.

Péntek délután már a Tiszántúlon is kisüt a nap, bár reggel még hullhat ott egy kis eső. Délutánra mindenhol megszűnik a csapadék, a szél viszont erőre kaphat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Szombatra napos idő ígérkezik, eső nem lesz, az éjszaka képződött ködfoltok napközben feloszlanak. A szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A hajnali 0, -5 fokról 7, 12 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap sokfelé felhők lesznek az égen, de a napsugarak egy része áthatolhat majd rajtuk. Estétől a Dunántúlon már lehet elszórtan eső, zápor, és viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15, az Északi-középhegységben 6 és 9 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő hét első felében újra esős, szürke, de az évszakhoz képest enyhe idő valószínű 15, 16 fokos csúcshőmérséklettel.