szerző:
hvg.hu

11-17 fok között alakul kedden a csúcshőmérséklet, és a nap is sok helyen kisüt. Az északnyugati megyékben azonban heves szélre is kell számítani, estefelé pedig nyugat felől beborul az ég.

Kedden az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több felhőre napközben inkább északon és keleten van kilátás, majd estétől nyugat felől mindenütt megvastagszik a felhőzet. Néhol kisebb eső, zápor esetleg előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul.

A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharos lökések is várhatók. Emiatt három északnyugati megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A sárgával jelzett területeken kedden 70 km/h-nál erősebb széllökésekre kell számítani.

©

A hosszabb távú előrejelzésből kiderül, hogy a kedd lesz a hét legmelegebb napja. Február közepére visszatérnek az éjszakai mínuszok, igaz, nappal továbbra is előfordulnak 10 fok feletti csúcshőmérsékletek.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!