szerző:
met.hu

70 kilométer/óránál is erősebb szél fújhat a Dunántúl egy részén, ezért citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést adtak ki több déli és nyugati járásra.

Szerda hajnalban hidegfront érkezett esővel és széllel. A front vonala reggel, kora délelőtt a Dunántúli-középhegység, Zala, Somogy térsége felett tart. A front mögött késő délutántól kiemelten a középső-északi országrészben, késő este az Alföld északi peremén 80-90 kilométer/óra körüli széllökések is előfordulhatnak – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

©

Szerda éjfélig több északi megyében másodfokú, narancssárga figyelmeztetés érvényes az eső miatt, ugyanakkor az ország többi részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szintén az eső és az erős szél miatt.

A szerdai csapadékmennyiség több helyen meghaladhatja a 15-20, elsősorban a Dunántúli- és Északi-középhegységben a 30 millimétert. Elsősorban a Dél-Dunántúlon zivatar is kialakulhat. Az esőt a hegyvidéki területeken 400-500 méter felett havazás váltja fel, de a csapadék nagyobb része itt is esőben várható. Főként a Dunazug-hegység, Börzsöny, Mátra, Bükk térségében este pár centiméter vizes, tapadó hó is hullhat.

Csütörtökön és pénteken is hullhat eső, bár nem túl sok, hétvégre azonban újra borult, esős időt ígér az előrejelzés.

Cikk megosztása
Címkék