szerző:
hvg.hu

Marad az enyhe idő, de nyugat felől csapadékos időjárás érkezik a hétvégére.

A délelőtti órákban délnyugat felől megnövekszik, meg is vastagszik a felhőzet, de főként a Tiszántúlon délelőtt még néhány órás napsütésre is számítani lehet – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat. A déli óráktól délnyugat felől egyre többfelé várható időszakosan kisebb eső, zápor, a magasabban fekvő helyeken havas eső is lehet.

Részletesebben is kifejti az OMSZ, miszerint a pénteki napon hazánk időjárását a Skandinávia felett található több középpontú ciklonrendszer egy újabb, hazánkat délnyugat felől megközelítő peremciklonja alakítja majd. A déli, délkeleti szél megélénkül. A hőmérséklet kora délután 5 és 10, késő este 1 és 6 fok között valószínű.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!