szerző:
met.hu

A hétvégéig még többnyire esős, borult időre számíthatunk, bár lesznek már olyan helyek, ahol végre kisüt kicsit a nap. Az előrejelzés szerint péntek délutánra mindenhol megszűnik az eső, és hétvégén alapvetően napos idő valószínű, 10 fok feletti csúcshőmérséklettel.

A Dunántúlon folytatódik az erősen felhős, borult idő, máshol viszont rövid időre már kisüt a nap, a Tiszántúlon akár többórás napsütés is lehet. Elsősorban a Nyugat- és az Észak-Dunántúlon, estefelé az Északi-középhegység térségében valószínű eső, a középső területeken egy-egy zivatar sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 11 és 17, az Észak-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében 5 és 10 fok között várható.

Csütörtökön újra megvastagszanak a felhők, a Dunántúlon többfelé, keletebbre haladva egyre kisebb eséllyel valószínű eső, zápor. A Dél-Alföldön megélénkülhet a szél, másutt mérsékelt marad. A hajnali 4, 8 fok után napközben a Dunántúlon 5, 11, másutt 11, 15 fok valószínű.

Még pénteken is borult időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Az eső is megszűnik lassan, de a szél még erőre kaphat. 6 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégén már többnyire napos időre van kilátás, de itt-ott még hullhat egy kis eső. Szombaton 7 és 11 fok között várható a csúcshőmérséklet, vasárnap ennél egy picivel magasabb lehet.

©