szerző:
hvg.hu

Bár a hőmérsékleti adatok a tavasz közeledtét jelzik, az ország egész területén folytatódik a héten megszokott borús, esős időjárás.

Túlnyomóan borult lesz az ég, de a Dunántúlon és a középső országrészben délutántól kissé szakadozottabb lehet a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az időszak nagy részében sokfelé várható ismétlődő eső, nagyobb mennyiség a nyugati határszélen és az ország északkeleti harmadán valószínű.

Napközben a csapadékzóna fokozatosan északkelet felé vonul, délutántól a Dunántúlon, majd a Dél-Alföldön is egyre kevesebb helyen valószínű eső. A késő délutáni, esti órákban a Dunazug-hegységben és az Északi-középhegységben havas eső, havazás is lehet. Eleinte a Kisalföldön, majd fokozatosan másutt is északnyugatira fordul a szél, és több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Késő estére 2 és 6 fok közé hűl le a levegő.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!