szerző:
met.hu

A hét második felében marad a borult idő, sokfelé újabb esővel és erős széllel. Alig 10 fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet. Némi enyhülésre és egy kis napsütésre vasárnap van kilátás.

A nap első felében fokozatosan felszakadoznak a felhők, és elmegy az eső. Utána újra gomolyfelhők képződnek, futó záporok előfordulhatnak, néhol jégdara, sőt a hegyvidéki területeken hózáporok is kialakulhatnak, elsősorban a Balassagyarmat–Szeged vonaltól keletre. A szél egyre többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8, 9 fok körül valószínű.

Csütörtökön is borult lesz az ég, a nap második felében északon helyenként, délen szórványosan várható eső. A szél csak kisebb körzetekben erősödhet meg. A hajnali +3, -3 fokról 5, 10 fokig emelkedik napközben a hőmérséklet.

Pénteken átmeneti csökkenés után újra megnövekszik a felhőzet. Elsősorban délen lehet több helyen eső. A szél több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton ugyancsak borult időre számíthatunk, elszórtan záporral. Vasárnap viszont már sokfelé kisüthet a nap, és 1-2 fokkal magasabb lesz a nappali felmelegedés.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!