szerző:
hvg.hu

A hőmérséklet 4 és 9 fok között várható, a frontérzékenyek melegfronti hatással számoljanak.

Csütörtökön délelőttől egyre nagyobb területen vastagszik meg a felhőzet, délelőtt főként a Dél-Dunántúlon, délután már másutt is több helyen valószínű eső, míg északkeleten a legkisebb a csapadék esélye.

Napközben ismét megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol megerősödik a déli szél. Éjszaka az északkeleti megyékben köd képződik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

A frontérzékenyek melegfronti hatással számolhatnak. A fejfájásnak, fáradtságérzetnek, álmatlanságnak légköri okai is lehetnek. A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható.

Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások. Gyakoribbá válhatnak a lázas állapotok, illetve a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Étvágytalanság is jelentkezhet.