szerző:
hvg.hu

A Dunántúlon több helyen is havazni kezdett, a havas eső az Időkép szerint már Budapestet közelíti.

Csütörtök reggelre a többfelé fagyos éjszakát követően nyugat, délnyugat felől melegfront érte el hazánkat, ennek felhőzetéből a Dunántúl nyugati, délnyugati felén több helyről is havazást jelentettek – írja az Időkép, amely egy gyorsított felvételes videót is közölt a sümegi havazásról.

Az oldal szerint viszont mivel a hőmérséklet jellemzően kevéssel fagypont fölötti, így inkább csak átmenetileg maradhat meg a lehulló hó.

A későbbiekben egyre inkább eső lesz jellemző, kisebb havazásra még elsősorban a Dunántúli-, majd később az Északi-középhegységben van esély.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!