szerző:
hvg.hu

Délen és keleten lassabban oszlanak el a felhők, de pénteken alapvetően országszerte a napsütés lesz a meghatározó. Elég hideg lesz közben. A hétvégén némi felhősödés árán jön egy kis felmelegedés, a télből visszatérünk a tavaszba.

Péntek hajnaltól északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Igaz, délen, délkeleten estig felhős marad az ég – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kezdetben délen és keleten még eső, havas eső előfordulhat, délután számottevő csapadék már nem várható.

Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

A folytatás

A hétvége eleinte hasonlóan alakul, de aztán némi felhősödés árán jön egy kis felmelegedés: a hőmérséklet újra tavasziasba vált.

©

Szombaton kezdetben kevés lesz a felhő, majd megnövekszik, délutántól megvastagszik a felhőzet. Késő délután, este főként a Dunántúlon valószínű eső, zápor. A délkeleti, keleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható.

Vasárnap felhős idő várható, napközben csapadék nem valószínű. Az élénk délkeleti szél elsősorban a Dél-Alföldön erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, délen lesz a melegebb.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!