szerző:
met.hu

Úgy tűnik, nem változik az időjárás a hét második felében. Marad az eső, sőt, a magasabb helyeken havas eső is hullhat, és megélénkül a szél. Hűvösek lesznek az éjszakák, és a szeles helyeken nappal is felfér majd a vastag kabát.

Szerdán a Dunától keletre is kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap, de nyugat felől újabb felhősáv érkezik. Az északi megyékben néhol kisebb eső előfordulhat. A szél újra megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 7 és 13 fok között valószínű.

Csütörtökön a Dunántúlon borult lesz az ég, sokfelé várható eső, a magasabban fekvő helyeken havas eső, hó is lehet. Keleten kezdetben lehetnek kevésbé felhős időszakok, de délután már ott is esőre számíthatunk. A szél többször megerősödik. A hajnali -1, +4 fokról 5, 10 fokig melegszik a levegő, de a Tiszántúlon 12, 14 fok is lehet.

Péntekre ugyancsak borult időre van kilátás, csak estefelé szakadozhat fel helyenként a felhőzet. Főként keleten várható eső, de kezdetben a Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső, hó is lehet. A Dunántúlon a szél erős, időnként viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul, északkeleten lehet néhol 11, 12 fok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégén sem várható komoly változás az időjárásban, maradnak a felhők és az eső.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!