szerző:
MTI

A szerdai szárazabb, naposabb időt követően csütörtökön nyugat felől újabb ciklon éri el térségünket, újból csapadékosabbra fordul időjárásunk. Hétvégén is változékony időre lehet számítani.

A délutáni órákig inkább csak a Dunántúl nyugati részén eshet, majd estétől a csapadékzóna északkelet felé tolódik, az északkeleti országrész kivételével ismét sokfelé szükség lesz az esernyőkre, főként az ország nyugati felén többfelé jelentős mennyiségű, helyenként akár 20-30 mm csapadék is lehet – írja az Időkép.

A nyugati tájak fölé a magasban hidegebb levegő áramlik, így elsősorban az Alpokalján, majd péntekre virradóra a Bakonyban az eső mellett havas eső, havazás is előfordulhat, a magasabb hegycsúcsokon átmenetileg néhány centiméter vizes, tapadó hóréteg is kialakulhat.

Pénteken eleinte még többfelé, napközben aztán egyre kevesebb helyen eshet, a felhőzet fokozatosan szakadozni, vékonyodni kezd. Nyugaton viharos szél fújhat.

A mérsékelt keleties szél csütörtökön fokozatosan északkeletire, nyugaton északira fordul, egyre többfelé megélénkül, a Dunántúl nyugati, délnyugat részén megerősödik, ott éjjel és péntek reggel nem lesznek ritkák a viharos széllökések sem, majd napközben jelentősen veszít erejéből a légmozgás.

Hétvégén is marad a változékony idő. Szombaton a nap nagy részében csapadék nem várható, az élénk, erős délies széllel pedig melegebb levegő áramlik fölénk, így délután 11-16 fokot mutathatnak a hőmérők. Előreláthatólag este érkeznek nyugatról újból esőfelhők, így vasárnap reggelig ismét többfelé valószínű eső.

A hét utolsó napján kissé szeles, de alapvetően enyhe időre van kilátás, a gyakran megnövekvő felhőzetből szórványosan továbbra is számítani kell záporokra, helyenként akár egy-egy zivatarra is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!