szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, tovább kell várni a tavaszias időre, bár túlságosan hűvös sem lesz az előttünk álló héten. Többfelé eleredhet újra az eső, a szél is megerősödik, de a hét második felétől a Dunántúlon már némi napsütésre van kilátás.

Hétfőn is borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, napközben a Duna-Tisza közén zivatar sem kizárt. A szél főleg Nyugat-Magyarországon és a Dél-Alföldön élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 6 és 14 fok között várható, az Alpokalján lesz a hűvösebb.

Kedden elszórtan, elsősorban a Dunától keletre várható eső, zápor, a szél is erőre kap. A hajnali 0, +5 fokról 9, 13 fokig melegszik a levegő.

Szerdán csak a Nyugat-Dunántúlon lesz kevesebb felhő az égen, az ország többi részén vastagabb lehet a felhőtakaró, keleten helyenként eső, zápor is előfordulhat. A szél gyakran megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében is marad a változékony idő: a Dunántúlon már kisüthet egy kicsit a nap, de többfelé eleredhet még az eső, hétvégén is.

©