szerző:
met.hu

Úgy tűnik, vége a rossz időnek, és tavaszias napok jönnek. Megszűnik az eső, de eleinte még erős lehet a szél. Egyre többet süt a nap, és pénteken lesznek helyek, ahol 16 fokot is mérhetnek. A hajnalok egyelőre hidegek maradnak.

Szerdán a gomolyfelhők mellett többfelé számíthatunk már több-kevesebb napsütésre. A legtovább a nyugati határnál maradnak a felhők, ott még napközben is eshet helyenként eső, a magasabban fekvő helyeken esetleg havas eső. Többfelé élénk lesz a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, a nyugati határnál lesz a hűvösebb.

Csütörtökre megszűnik az eső, csak délnyugaton, nyugaton lesz több a gomolyfelhő, a szél is mérséklődik. A hajnali +1, -4 fokról 10, 14 fokig melegszik a levegő.

Pénteken már sok napsütés várható, és többnyire csak fátyolfelhő lesz az égen, eső nem valószínű. A nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A csúcshőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén is várható több-kevesebb napsütés, illetve elszórtan egy-egy zápor. A hajnalok még hidegek lesznek, de a csúcshőmérséklet bőven 10 fok felett alakul.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!