szerző:
hvg.hu

Egész szombaton sok lesz a felhő, emellett néhány órára az ország nagy részén kisüthet a nap. A Duna-Tisza közén helyenként zápor, az Északi-középhegységben hózápor is kialakulhat, késő délutántól pedig a Dunántúlon sem zárható ki kisebb csapadék.

Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, elsősorban északkeleten átmenetileg meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb, délnyugaton pedig melegebb is lehet. Késő estére -1 és 6 fok közé hűl a levegő. – Írja a met.hu.

©

Vigyázat, frontveszély!

Szombat estig hidegfronti hatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. Hazánk nagy részén szombaton is számítani lehet hosszabb-rövidebb napsütésre, amely jótékonyan hat szervezetünkre, közérzetünkre. Kevés helyen alakulhat ki zápor és csak néhol erősödik meg a szél, így érdemes minél több időt a szabadban tölteni. A viszonylag nagy napi hőingadozás miatt öltözködjünk rétegesen!