szerző:
hvg.hu

Némi eső jöhet az ország egyes részen szerdán és csütörtökön, de péntektől megszűnik a csapadék, és egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep. Melegszik az idő, húsvétra megérkezhet az igazi tavasz.

Szerdán dél felől egyre vastagabb felhők érkeznek fölénk, csak északon lesz vékonyabb a felhőzet. Az ország déli felén többfelé valószínű eső, északon kicsi a csapadék esélye. A szél sokfelé, főként a nyugati határsávban és az Alföldön élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Csütörtökön az Alföldön borult lesz az ég, másutt szakadozottabb felhőzet várható, hosszabb napos időszakok északnyugaton lehetnek. Estétől aztán mindenhol csökken a felhőzet. Egy kis eső legfeljebb helyenként fordulhat elő. A szél megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések is lesznek. A hajnali 0, +5 fokról 7, 11 fokig melegszik napközben a levegő.

Pénteken már nem várható eső, de a szél néhol még megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat több órás napsütésre van kilátás, húsvét első és második napjára pedig tavaszias idő ígérkezik, egyes helyeken akár 17 fokos csúcshőmérséklettel.

©

  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!