szerző:
hvg.hu

Esőből is lesz egy kevés, napos időszakok is lesznek, közben szép lassan fokozódik a nappali felmelegedés. Összességében nem panaszkodhatunk a húsvéti időjárásra.

A húsvéti hétvégén szombaton és hétfőn is gyenge hidegfront alakítja hazánk időjárását. Ám ennek ellenére a csúcshőmérséklet napról napra nőni fog, több órás napsütésre és csak kevés csapadékra számíthatunk – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Péntek reggel nyugat felől előbb fátyolfelhők érkeznek, a déli óráktól pedig egyre nagyobb területen vastagodni kezd a felhőzet, és főként a Dunántúlon néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A Tiszántúlon estig kevés felhő valószínű. Mérsékelt lesz a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között várható.

©

Szombat: eső, majd napsütés

Szombaton gyenge hidegfront vonul át felettünk, de a front a Kárpát-medence felett fokozatosan gyengül, veszít az erejéből. Emiatt ugyan a nap első felében még felhős időre van kilátás, és délutánig elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat, de délutántól fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. A Dunántúl nyugat felén megélénkülhet az északi szél, másutt mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban -1 és +6, délután 10, 13 fok várható.

Vasárnap: jönnek-mennek a felhők

Húsvét vasárnap változóan felhős időre, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, már csak keleten lehet elvétve kisebb csapadék. Gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. Hajnalban -1, +4 fok valószínű, de napközben már erősödik a nappali felmelegedés mértéke, 12, 17 fokot mérhetünk országszerte.

Hétfő: nyugaton eshet egy picit

Húsvét második napján újabb, ezúttal is gyenge hidegfront érkezik a Kárpát-medence fölé. Emiatt napközben jellemzően felhős idő valószínű rövidebb napos időszakokkal, főként a Dunántúlon helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Továbbra is mérsékelt marad a légmozgás. A csúcshőmérséklet 11, 16 fok körül alakul, éjszaka -1, +6 fok lehet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!