szerző:
met.hu

Péntekig még hullhat eső, és többfelé megerősödik a szél, de már kellemesen meleg lesz napközben, bőven 20 fok felett alakul a csúcshőmérséklet. Hétvégén az eső is megszűnik, és akkorra már hibátlan tavaszi időt ígér az előrejelzés.

Szerdán újra sok lesz felettünk a felhő, kisebb eső, zápor főként a Dunától keletre fordulhat elő, és a délnyugati országrészben valószínű napos idő. A szelet főként a Dunántúlon többször erős, helyenként viharos közeli lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

Csütörtökön az Északi-középhegység térségében reggel ködfoltokra, délelőttig sok felhőre kell számítani, néhol kisebb eső is előfordulhat, majd arrafelé is gyengén felhős, napos, száraz idő várható. A szél többfelé megerősödik. A hajnali 5, 11 fokról 17, 23 fokig melegszik a levegő.

Pénteken változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel, a legtöbb napsütés délkeleten várható. Főként északkeleten és nyugaton hullhat néhol eső. A szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégére napos, száraz idő várható, többfelé 20 fok feletti csúcshőmérséklettel.

©