szerző:
hvg.hu

Egész Budapesten havazott csütörtök hajnalban, de az ország több területén is érkezett hó az enyhüléssel. Pénteken is eshet a hó, jövő héten pedig újra visszatér az erős fagy.

Csütörtök hajnalban több centi hó esett a fővárosban.

Szerda este az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) azt közölte, hogy csütörtökre virradó éjjel többfelé várható kisebb havazás (általában 3 centiméternyi, kisebb körzetekben azonban ennél több is hullhat), amit a nyugati tájakon átmenetileg ónos vagy fagyott eső válthat fel.

Több dunántúli területre riasztást is kiadtak a várható ónos eső miatt.

Hozzátették, hogy délelőtt fokozatosan megszűnik a kiterjedt csapadék, de a helyenként erős szél hordhatja a havat. Egyre több helyen kisüt a nap, kora délelőttre a nyugati és középső területeken, a déli órákra már keleten is megszűnik a havazás.

Ma egyébként a legmagasabb nappali hőmérséklet +4 és -5 fok között alakul, a Nyírségben lesz a leghidegebb. Késő este általában 0 fok körül alakul a hőmérséklet, északkeleten, keleten lesz ennél hidegebb.

Péntekre a havazás miatt adtak ki figyelmeztetést több megyére. Az előrejelzésben pedig azt írták, holnap többfelé csapadékkal is találkozhatunk, az ország északkeleti harmadán havazás, másutt eső, néhol átmenetileg ónos eső, majd kora estétől egyre inkább havas eső, hó valószínű.

©

A délnyugati szél délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik. Pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

Szombaton még elsősorban keleten és délen havazhat, máshol elszórtan alakulhat ki kisebb havazás, egy-egy hózápor – tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál. A feltámadó északnyugati szél helyenként hófúvást is okozhat, délután -3, +3 fok valószínű.

Vasárnap már túlnyomóan napos időjárásra készülhetünk, csapadék nem várható, északnyugaton lesz még erős a szél. Ismét többfelé fog napközben is fagyni. Jövő héten újra visszatér a hideg idő és az erős fagy.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!