szerző:
hvg.hu

Különösen az Északnyugat-Magyarországon élők fogják érezni a heves tavaszi szelet, ami miatt a meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki szinte az egész országra.

Viharos szél rondít bele a szép időbe a naptári tél utolsó napján, az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzést adott ki keddre.

A Dunántúl északnyugati felében egyre gyakrabban viharos (60-80 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet, ami a délelőtti és délutáni órák közötti időszakban – az ország délkeleti harmadának kivételével – a többi országrészben is előfordulhat.

Ennek megfelelően a délelőtti, késő délelőtti órákban síkvidéken, elsősorban Győr-Moson-Sopron megye tágabb környezetében fordulhat elő egy-egy 90 km/h feletti széllökés. A délutáni óráktól az éjféli órákig megint csak inkább a Dunántúl északnyugati harmadában valószínű viharos (55-70 km/h) széllökések előfordulása.

©

A heves szél az elkövetkező órákban az alábbi térképen sárgával jelölt járásokban okozhat problémát:

©

Ahogy arról beszámoltunk, a széltől eltekintve kellemes, tavaszias idő lesz kedden.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!