szerző:
hvg.hu

Különösen az Északnyugat-Magyarországon élők fogják érezni a heves tavaszi szelet, ami miatt a meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki szinte az egész országra.

Viharos szél rondít bele a szép időbe a naptári tél utolsó napján, az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzést adott ki keddre.

A Dunántúl északnyugati felében egyre gyakrabban viharos (60-80 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet, ami a délelőtti és délutáni órák közötti időszakban – az ország délkeleti harmadának kivételével – a többi országrészben is előfordulhat.

Ennek megfelelően a délelőtti, késő délelőtti órákban síkvidéken, elsősorban Győr-Moson-Sopron megye tágabb környezetében fordulhat elő egy-egy 90 km/h feletti széllökés. A délutáni óráktól az éjféli órákig megint csak inkább a Dunántúl északnyugati harmadában valószínű viharos (55-70 km/h) széllökések előfordulása.

©

A heves szél az elkövetkező órákban az alábbi térképen sárgával jelölt járásokban okozhat problémát:

©

Ahogy arról beszámoltunk, a széltől eltekintve kellemes, tavaszias idő lesz kedden.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!