szerző:
hvg.hu

Szinte bárhol eleredhet hétfőn az eső, ugyanakkor a nap is előbújhat, igaz, nem hosszú időre. A szombati, rekord meleghez képest jóval hűvösebb lesz pár napig az idő, hétvégére azonban az előrejelzés szerint újra kitavaszodik.

Hétfőn napközben újra megnövekszik a felhőzet, de egy kis napsütés sem kizárt. Kisebb eső, zápor szinte bárhol lehet, a déli megyékben akár számottevő mennyiség eshet, sőt, főként keleten egy-egy zivatar is előfordulhat. Az Alföldön a délnyugati, a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között várható, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Kedden már a nap első részében az ország északi felén néhány órás napsütésre számíthatunk, másutt legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Délutántól északon is növekszik, vastagszik a felhőzet. A déli megyékben és a Nyugat-Dunántúlon kisebb eső, zápor előfordulhat. A szél többfelé megerősödik. A hajnali -2, +4 fokról 9, 14 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán a Dunától keletre borult lesz az ég, főleg a Tiszántúlon eső, zápor is várható, másutt a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés valószínű. A nap második felében megszűnik az eső, és szakadozni kezdenek a felhők. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében már nem várható eső, és pár fokot melegszik az idő. Hétvégén ismét 20 fok közelében alakulhat a csúcshőmérséklet.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Megdőlt a melegrekord Budapesten

Még sosem volt olyan meleg Budapesten március 4-én, mint most: 19,3 fokig emelkedett a hőmérséklet, ez azt értéket a II. kerületben mérték – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kis híján az országos melegrekord is megdőlt.