szerző:
hvg.hu

Erőteljes esővel érkezett meg a hidegfront péntek hajnalban a fővárosba és az ország középső részére.

Péntek hajnalban órákon át zuhogott az eső a fővárosban és az ország középső részén is. Ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) reggeli csapadéktérképéből kiderült, Budapest környékén volt a legerősebb (közepes) a csapadék intenzitása.

©

Pénteken egyébként az OMSZ előrejelzése szerint változóan, illetve erősen felhős lesz az ég, több napsütés a Nyugat-Dunántúlon és az Alföld keleti, északkeleti részein lehet.

Délelőttig főként a Balaton és Tisza vonala közt várható eső néhol jelentősebb mennyiségben, majd napközben legnagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati felén és a középső országrészben alakulhat ki zápor, délelőtt délnyugaton esetleg zivatar.

Késő estére csökken a felhőzet, és mindenütt megszűnhet a csapadék.

Az északnyugati, északi szél egyre többfelé feltámad és megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és a Bakonyban viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között valószínű, de Szabolcsban 13, 14 fok is lehet. Késő este jellemzően 5 fok köré hűl le a levegő.

Szombaton a napsütést időnként felhők zavarhatják meg, de említésre méltó csapadék nem várható – tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál. Élénk, erős, helyenként viharos lesz az északias szél, a legmagasabb hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul.

Vasárnap is számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem valószínű. Jelentősen veszít erejéből a szél, de keleten még lehetnek élénk északias széllökések.

Aznap hajnalban helyenként gyengén fagyhat, napközben 7-11 fokot mérhetünk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!