szerző:
MTI

Sok napsütés, száraz idő várható. Egy kis felhőgomoly azért lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ígérete szerint a gomolyok többsége ugyan estére feloszlik, így sokfelé kiderül az ég. De éjszaka még lehetnek felhős területek, főként a középső és nyugati területeken, foltokban pedig köd is képződhet. Hétfőn ismét gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, legfeljebb az Alpokalján alakulhat ki kisebb zápor. Éjszaka gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, míg hétfőn többfelé délire forduló, élénk szél lehet.

Csípős lesz a reggel, de gyorsan melegszik az idő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 2 és 7 fok között alakul, de a Tiszántúlon és az északi völgyekben néhol 0 fok közelébe hűlhet le a levegő, északnyugaton és a városokban pedig 8, 9 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 18 és 24 fok között valószínű, nyugaton akár ennél is magasabb értékekkel.

Másutt? Az Ibériai-félszigeten nem lesz ritka a 25 fok feletti délutáni hőmérséklet, de a nyugati és déli területeken is 20 fok felett alakulnak a maximumok. A Skandináv-félszigeten frontátvonulások várhatóak, Norvégia partvidékein esik, akár hó is. Törökországban heves zivatarok is kialakulhatnak, miközben Észak-Afrika felől nagyobb mennyiségű port szállít a szél észak felé, de feltehetőleg nem éri majd el a szárazföldet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!