szerző:
hvg.hu

Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar jégdarával.

Sekély ciklonális mező helyezkedik el a Kárpát-medence fölött, emiatt, valamint a magasban kimélyülő hidegteknő hatására kedden többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar.

Kedden északnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, eleinte főként az ország északnyugati, északi részén, majd egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar jégdarával.

Éjszakára mérséklődik a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések lehetnek. A hőmérséklet napközben legfeljebb 12 fok lesz, késő este 4 és 10 fok között alakul.

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható.

Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.