szerző:
hvg.hu

Ma dél felől örvénylett egy ciklon Magyarország fölé, ez okozta a tavasz derekán szokatlan időjárást. Holnap még egy nap tél jön.

Visszaköszönt a tél szerdán: a Dunántúlon nagy területen viharos szél volt a jellemző, arrafelé 70-90 km/h közötti lökések is előfordultak - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A leggyengébb szél a ciklon középpontjánál fújt, ami a Duna-Tisza közének déli részén helyezkedett el.

A fölöttünk tartózkodó ciklon szerdán 15 órakor
©

Az országban többfelé nagy mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék - eső, havas eső, hó - is hullott, szerda délutánig a magasabban fekvő helyeken (Normafa, Kékestető) 18-26 centis hóréteg alakult ki. 

©
©

A hőmérséklet jelentős mértékben visszaesett az ilyenkor megszokott 15, 16 fokhoz képest. Az országon belül is adódott eltérés, míg a délutáni órákban a Tiszántúlon 4, 9 fokot mértek, addig a Dunántúlon 1, 3 fok között alakult a hőmérséklet.

A hegyekben azonban fagypont alatti értékek voltak a jellemzőek.

Még egy nap tél jön, a felettünk lévő ciklon csütörtökön fokozatosan délkelet felé helyeződik - tette hozzá az OMSZ. Csütörtökön már kevesebb lesz a csapadék, a hőmérséklet alakulásában azonban még lényeges változás nem várható; folytatódik a hideg, szeles idő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!