szerző:
hvg.hu

Bár Budapesten éppen most szünetelni látszik a rossz idő, időjárási szélsőségekben ma sem lesz hiány az előrejelzések szerint. Április 20-ra is figyelmeztetéseket és riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat.

Négy időjárási szélsőség miatt is első-, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A vesztes egyértelműen Veszprém megye, ahol a hófúvás és a 90 km/h-nál erősebb széllökések miatt narancs figyelmeztetést rendeltek el, de azért hóra és esőre is rendesen számítani lehet. Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében is mind a négy szélsőség előfordulhat, annyi különbséggel, hogy ezeken a területeken kevésbé lesz erős a szél, s így a hófúvás sem lesz olyan veszélyes.

Békés és Csondrád megye azonban az alábbi térképek alapján kimarad a mai szélsőségekből.

©
©
©
©

A széllökés és a hófúvás miatt sok dunántúli járásra sárga és narancs riasztást is kiadtak éjfél után. A további részletekről az OMSZ honlapján tájékozódhat.

©

Közben a hideg is megmarad, éjszaka -1 és +4 fokig hűl a levegő, nappal 3-9 fokig "melegedhet". (Nyitóképünk szerdán készült, az áprilisi tél első napján.)