szerző:
hvg.hu

Megdőlt az 1954-es napi hóvastagsági rekord.

A dél felől érkező ciklon hatására nagy területen hullott jelentős mennyiségű csapadék Magyarországon – ezt tanúsítják olvasóink fotói is.

Sokfelé havazott, a hó elsősorban a magasabb tájakon maradt meg, és a középhegységeinkben vastag hóréteg alakult ki. A hótakaró vastagsága csütörtök reggel Bakonybél Somhegypusztán 33, Bükkszentkereszten 40 centiméter volt.

©

A Kékestetőn ennél is nagyobb, 45 centiméteres hóvastagságot mértek a szakemberek,  ezzel új napi hóvastagság rekord született. A korábbi rekordot 32 centiméterrel 1954-ben regisztrálták, ugyancsak a Kékesen.

Az áprilisi tél rengeteg munkát adott a katasztrófavédőknek és az áramszolgáltatók munkatársainak. Több ezer háztartásban még most sincs áram.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!