szerző:
hvg.hu

Egy utat megnyitottak, de kilenc még mindig járhatatlan.

A rendőrök még szerda délelőtt zárták le a 24-es számú főút Mátrafüred és a Parádsasvári elágazó közötti szakaszát. Ennek a megtisztítása most fejeződött be, megindulhatott a forgalom.

Jelenleg még kilenc lezárt út van, Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében három-három mellékút, Heves megyében egy mellékút. Nógrád és Pest megyében egy-egy mellékúton kell forgalomkorlátozásra számítaniuk a közlekedőknek.

Közúton továbbra is csak részben vagy egyáltalán nem lehet megközelíteni nyolc települést. Ezek: Falloskút, Bagolyirtás, Mátraszentimre, Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Galyatető, Kékestető és Mátraháza.

A rendőrség kéri, hogy a hegyvidéki utakat csak indokolt esetben vegyék igénybe, azokon továbbra is fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek. A lezárt utak, illetve turistaútvonalak látogatása továbbra is balesetveszéllyel jár, ezért azokat nem lehet használni.

Vas és Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén továbbra sincs áramszolgáltatás, ott folyamatos a rendőri jelenlét a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután azt írta: késő estétől északnyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, de egyelőre nem várható csapadék. Estére a szél is mérséklődik. Késő estére 2-9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton viszont ismét nedvesebb léghullámok érkeznek. Délutántól ismét többfelé lehet gyenge eső, zápor. Emellett napközben ismét többfelé megerősödik a szél. A minimum-hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok 12-17 fok között alakulnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!