szerző:
hvg.hu

A Tiszántúlon nagyobb az esély, hogy jéggel, heves széllel járó viharok érkezzenek. Budapesten egyelőre zavartalan a napsütés.

Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken jó előre figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat: 5 északkeleti megyében narancssárga figyelmeztetés van érvényben heves zivatarok veszélye miatt, további 9 megyében elsőfokú a figyelmeztetés szintje. A viharok károkozó jéggel és viharos széllel jönnek, a narancssárga megyékben nagyobb az esély ennek kialakulására.

©

Hét tiszántúli megyében felhőszakadásra is kilátás van.

©

Az OMSZ ugyanakkor riasztást nem adott ki, ami arra utal, hogy az elkövetkező órákban nem áll fent akut viharveszély.

Az Időkép 9 óra után készített, aktuális felhőképe megfelel a fentieknek. Budapesten például most úgy tűnik, mintha semmi sem zavarhatná meg a pénteki napsütést.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!