szerző:
hvg.hu

Az ország délnyugati részén már készülhetnek az év első 30 fokos napjára, ami az Időkép előrejelzése szerint péntek lesz.

Egyre csak melegszik az idő, pénteken már 30 fok is lehet, elsősorban nyugaton, délnyugaton - írta előrejelzésében az Időkép.

Csütörtökön fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, főként északon, északnyugaton kell erre számítani. Délies szél enyhítheti a meleget nyugaton, északnyugaton erős lökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 24-28 fok körül alakul.

Pénteken aztán az ország jó részén zavartalan lesz a napsütés, ezért az UV-sugárzás is eléri a nagyon erős fokozatot, gondoskodni kell a bőr megfelelő védelméről. Nyugaton, északnyugaton erős dél-délkeleti szélre kell számítani. A napi maximum elérheti a 25-30 fokot. A minimumhőmérséklet mindkét nap 7-14 fok között alakul.

Ám a hétvégén

Szombaton a Dunántúlon visszaesik a hőmérséklet, és záporok is érkeznek. Az erős északnyugati szél miatt több helyen a 20 fokot sem éri majd el a csúcshőmérséklet. A Dunától keletre ezköben továbbra is 24-26 fok várható.