szerző:
hvg.hu

A tűzoltókat főként Szigetszentmiklósra, Dunaharasztiba és Szigethalomra riasztják.

Rövid időn belül mintegy ötven bejelentés érkezett a katasztrófavédelem Pest megyei műveletirányítási ügyeletére a hétfő esti, viharos erejű széllökésekkel érkező zivatar miatt - közölte a katasztrófavédelem.  A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez és megrongált tetőszerkezetekhez riasztják, főként Szigetszentmiklós, Dunaharaszti és Szigethalom területén. Elsődleges információink szerint a vihar miatt senki nem sérült meg.

A Balatonon is folyik a kárelhárítás, helyenként 150 km/órás széllökés is előfordult. Egy autóbusz kidőlt fának hajtott, többen megsérültek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!