szerző:
hvg.hu

Heves zivatar illetve felhőszakadás miatt több megyére adtak ki riasztást. A Balatonon jégeső is volt.

Hatalmas esővel, dörgéssel, villámlással érkezett meg a vihar Budapestre hétfő este. Az ország több részére első illetve másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

©

Így érkezett meg a vihar

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése alapján a Balaton térségében már a kárelhárítás zajlik. A legtöbb riasztás Siófokról, Balatonvilágosról és Karádról érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába, a viharos erejű szél okozott károkat. A tűzoltókat rövid időn belül mintegy kétszáz káresethez riasztották. Úttestre, vezetékre, járműre, háztetőkre dőlt fákhoz riasztották őket, Karádon az eső megrongált háztetőket is. Néhány szakaszon a vonat sem jár. A tónál 150 km/órás széllökéseket is mértek, ami rekordnak számít.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!